Masstarten över 15 km i söndags där Martin Fourcade slutade 24:a av 30 deltagare blev hans sista lopp den här säsongen. Foto: TT.

Utbränd Fourcade hoppar av säsongsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcade har haft en tung säsong och gjorde ett svagt VM i Östersund. Nu hoppar fransmannen av säsongsavslutningen i Holmenkollen, Oslo, den här veckan.

Enligt L'Equipe känner Fourcade av utbrändhet ochbehöver vila.

Vid distansloppet över 20 km i VM i förra veckan var Fourcade 39:e, hans sämsta placering i ett mästerskap.Han gav upp redan efter det första skyttet, detta trots bara enbom. Det blev fyra bom totalt.

– Det här mästerskapet har varit tufft för mig, sade han till NRK.

På den sista sträckan i stafetten i lördags gick Fourcade tufft åt Sebastian Samuelsson på upploppet och ledde Frankrike till sjätte plats. Sjuan Sverige, som gick miste om prispengar, lämnade in en protest som avslogs.

– Han slår av min stav och det är inte schysst. Jag räknar med att vi får sjätteplatsen, sade Samuelsson till SVT Sport direkt efter loppet.

Två döttrar tar mycket tid och energi

Fourcade inledde säsongen svagt och fick ägna för mycket kraft under december och januari för att orka hålla ända ut.

Fourcade har under säsongen haft svårt med motivationen och känner sig splittrad.

– Jag vill åka fort, men jag klarar det inte. Jag gör av med mycket av min energi på andra saker, bland annat på mina två döttrar, och jag har varit osäker på motivationen. Men min största önskan är att hitta tillbaka till den mannen som vann världscupen sju gånger i rad, sade fransmannen tidigare till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.