Hanna Öberg Foto: Bildbyrån

Världscuptävling i skidskytte utan publik

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset påverkar idrotten i allt högre utsträckning.

Nu kommer VC-tävlingarna i skidskytte att genomföras utan publik.

Det meddelar arrangören under måndagsförmiddagen.

Nove Mesto är den första världscuptävlingen efter VM i italienska Anholz.

Men de som hade tänkt åka dit för att bevittna Hanna Öberg, Marte Olsbu Röiseland och övriga stjärnor tävla får tyvärr tänka om.

Arrangören meddelar att tävlingarna som inleds på torsdag kommer att köras utan publik.

”IBU och den tjeckiska arrangörskommittén kommer att genomföra beslutet. Vi beklagar att årets tävling inte kan följas av 100 000-tals åskådare på läktarna, vilket gör det till en unik upplevelse för våra idrottare. IBU har för närvarande kontakt med arrangören för att kunna informera supportrarna om återbetalning av biljetter och avbokningsalternativ”, säger Internationella skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

Tre fall i Tjeckien

Det som bekräftades redan i går var att Jiri Hamza, vice ordförande för Internationella skidskytteförbundet, bett italienska skidskyttesupportrar att stanna hemma och inte besöka Nove Mesto.

”Vi föreslår att du kommer tillbaka 2021 med dina biljetter. De som inte kan göra det nästa år kommer att få ersättning. Vi ber i förväg om ursäkt för denna begäran, som verkligen inte är lätt att genomföra”, skrev han då.

Beslutet har tagits till följd av osäkerheten runt coronavirusets spridning. Tjeckien har hittills rapporterat tre fall av viruset, där samtliga har befunnit sig i norra Italien, enligt Reuters.

KLIPP: Hanna Öberg glad över bronset i VM (23 februari 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.