• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Brandts tankar kring uttagningen: ”Gått fort” Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Viktor Brandt tar sista platsen i herrarnas sprint

Uppdaterad
Publicerad

Peppe Femling lämnas utanför.

Då får Viktor Brandt VM-debutera i lördagens sprint.

– Det har gått väldigt fort, säger Brandt.

Att VM-debutera var något 24-årige Viktor Brandt inte hade förväntat sig inför säsongen.

– Absolut inte. Mitt mål var att komma med på EM och nu står man här och ska åka VM-sprint. Det har gått väldigt fort, säger han.

VM-debuten är givetvis något han ser fram emot.

– Det ska bli grymt kul, såklart. Det blir något helt nytt för mig. Det blir speciellt och jag ska försöka njuta så mycket det bara går, säger han.

”Försöker chilla mentalt”

I och med att han får chansen i sprinten öppnar det även upp tankarna på en plats i stafettlaget senare under mästerskapet.

– Det är helt omöjligt att inte tänka på den. Men vi tävlar på lördag och nu försöker jag tänka så lite på skidskytte som möjligt. Jag försöker chilla mentalt från skidskyttet, åtminstone någon dag till, säger han.

Anledningen till Peppe Femlings frånvaro är att han har varit lite småförkyld. Men det är inte längre någon fara och ingen annan i laget har märkt av några symptom.

– Peppe har haft lite känningar i näsan och har inte tränat de första dagarna, säger landslagstränare Johannes Lukas som menar att det har underlättat uttagningen.

Damernas sprint körs på fredagen medan herrarna åker på lördag.

KLIPP: Sebastian Samuelsson: ”Längesedan jag var så nervös” (7 december)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.