Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Wada: Polisrazzia i Norge knuten till dopning

Publicerad

Tidigare i går stod det klart att IBU:s huvudkontor i Österrike utsatts för en polisrazzia under tisdagen. Nu meddelar Wada att det även utförts en polisrazzia i Norge under gårdagen. Wada bekräftar för NRK att ärendet är knutet till dopning.

”Wadas Intelligence and Investigations (I & I) har utbytt information med utredare från österrikiskt och norskt rättsväsende, samt Interpol. Detta utbyte ledde till polisutredningen som nu har resulterat i polisrazzior i Österrike och Norge den 10 april”, skriver Wadas kommunikationschef James Fitzgerald i ett mejl till NRK.

Fitzgerald bekräftar att polisutredningen i Norge är knuten till den pågående utredningen av IBU i Österrike.

”Wada bekräftar att ärendet är knutet till dopning, men vi vill inte kommentera mer än så”, skriver han.

IBU-pamp tar timeout

Enligt NRK är det oklart huruvida norsk polis jobbar med en egen utredning eller om de endast bistått sina utländska kollegor.

Under onsdagseftermiddagen meddelar även IBU att generalsekreteraren Nicole Resch tar timeout – och lämnar över till verkställande direktören Martin Kuchenmeister.

”På grund av den pågående polisutredningen har generalsekreteraren begärt tjänstledigt från sina roller inom IBU”, skriver skidskytteförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer