Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Wolfgang Pichler i tårar efter superskrällen: ”Helt otroligt och extraordinärt”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Magnussons seger i sprinten i Annecy är 27-åringens första efter sju år i världscupen.

Något som fick den tidigare tränaren Wolfgang Pichler att brista ut i tårar.

– Jag blev så glad och tårarna bara kom. För Anna och för hela laget, vilken prestation, säger Pichler till SVT Sport.

Wolfgang Pichler har tränat flera mästerskapsmedaljörer i skidskytte. Anna Magnusson är inget undantag, och när hon i eftermiddags tog en skrällseger i världscupen kunde 67-årige Pichler inte hålla tårarna tillbaka.

– När jag tog över laget var hon mitt största hopp. Men jag har alltid trott på henne och jag har alltid haft en bra känsla att hon kommer att komma tillbaka. Men att hon skulle vinna i dag, ja det är helt otroligt och extraordinärt, säger han till SVT Sport.

”Det är det jag hatar litegrann”

Linn Persson slutade tvåa, 12,8 sekunder efter Anna Magnusson och Pichler är tydlig med att vi inte bara ska prata om Anna Magnusson.

– Det är det här jag hatar litegrann. Vi måste prata om Linn Persson också, helt otroligt. Vi måste vara ärliga, dessa två var våra hopp nummer tre och fyra i dag och de står på podiet nu. Det är så fint och så bra för det svenska laget.

Sensationssegern för Anna Magnusson är superviktig, menar den tidigare skidskyttetränaren och hintar om att vi kommer att få se fler bättre resultat av just 27-åringen.

– Det här steget har hon väntat på i flera år. Jag har pratat med henne tidigare och hon har sagt att hon är en annan tjej nu. Ni kommer att få se fler sådana resultat i framtiden, säger Wolfgang Pichler, som i dag är talangutvecklare i SOK, Sveriges olympiska kommitté.

SE MER: Johannes Lukas rörd efter Magnussons seger:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Lukas var rörd efter Anna Magnussons seger. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.