Graeme Fish. Foto: TT

Fish efter van der Poels pik: ”Han är sådan”

Uppdaterad
Publicerad

Nils van der Poel slog Graeme Fishs världsrekord – och skickade en passning till kanadensaren direkt efter målgång.

– Jag tror han menade det som ett skämt och vi har haft kontakt hela veckan, säger Fish till Aftonbladet.

Efter att Nils van der Poel skrinnat i mål på 12.32,94 kapade han Graeme Fish ett år gamla världsrekord med 91 hundradelar.

Direkt efter sitt rekordåk skickade han en hälsning till den tidigare världsrekordinnehavaren.

– Eat fish for dinner guys, sa svensken rakt in i kameran.

”Håller mig motiverad”

Graeme Fish följde tävlingen hemma i Kanada med blandade känslor, berättar han för Aftonbladet.

– På ett sätt ville jag att han skulle slå rekordet eftersom det är häftigt, å andra sidan vill man ju ha kvar det. Det han gjorde i dag var otroligt. Han förtjänar verkligen det. Att han slog rekordet är någonting som håller mig motiverad inför framtiden, säger Fish till tidningen.

23-åringen som stannade hemma på grund av coronapandemin uppfattade inte piken från van der Poel i tv men är inte förvånad.

”Han är sådan”

– Han är sådan. Han messade mig efter loppet och jag svarade och gratulerade honom direkt. Jag tror han menade det som ett skämt och vi har haft kontakt hela veckan. Han skrev faktiskt tidigare att han skulle försöka slå rekordet. Jag stöttar honom fullt ut. Han är en riktigt fin kille och det ska bli kul att tävla mot varandra nästa år, säger Fish.

KLIPP: Nils van der Poel sätter världsrekord:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.