Nils van der Poel om priset på Idrottsgalan: ”Kunde inte bry mig mindre”

Uppdaterad
Publicerad

Nils van der Poel prisades för ”Årets prestation” på Idrottsgalan i går.

Men han verkar inte ägna speciellt mycket tankar åt det.

– Jag kunde inte bry mig mindre, säger han.

Skridskostjärnan Nils van der Poel, som förra året bland annat vann två VM-guld var en av huvudpersonerna på gårdagens idrottsgala.

Han slutade tvåa i Jerringprisets omröstning (efter hopplandslaget), och fick pris för årets prestation.

Idrottsgalan

Sov under galan

Han var dock inte på plats på galan, då han för tillfället är i Tyskland för att OS-ladda. Därför tog två av hans kompisar emot priset – medan van der Poel låg och sov för att anpassa sig till tiden i Kina.

– Jag sov tills att klockan var 01, då vaknade jag och såg att jag fått en massa meddelanden på telefonen. Då tänkte jag att jag säkert hade vunnit något, sen somnade jag om. Och så vaknade jag klockan 03. Då såg jag vad det var, sen somnade jag om igen, säger han på en digital presskonferens dagen efter galan.

Jerringpriset viktigare än juryn

Och priset verkar inte ha någon större betydelse för honom. Finalplatsen i Jerringpriset tycks väga betydligt tyngre än priset han faktiskt vann.

– Det är superskoj att jag har lyckats få massa svenskar att engagera sig i att jag ska få en utmärkelse, det tycker jag är superetrevligt. Sen, vad några farbröder och damer i en jury tycker om jag är bättre på att åka skridskor än Sarah Sjöström är på att simma med en skada, det är så här...

– Jag kunde inte bry mig mindre. Men det är väl kul att man har en kväll för att uppmärksamma idrotten, så klart. Och folkets engagmemang är superroligt, men utmärkelser är väl inget som jag är så intresserad av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet