Nils van der Poel och Victor Johansson har utbytt erfarenheter. Foto: Bildbyrån

Van der Poel: ”Kul att han värdesätter det jag kan”

Uppdaterad
Publicerad

Distanssimmaren Victor Johansson har pratat träning med den tidigare skridskostjärnan Nils van der Poel inför EM i Rom. Van der Poel tyckte att det var roligt att simmaren tog kontakt.

– Det är kul att han värdesätter det jag kan föra vidare, säger han till SVT Sport.

I en intervju med SVT Sport berättade Victor Johansson att han hade tagit hjälp av van der Poel för att diskutera träning.

– När han släppte sin träningsdagbok så tänkte jag ”Wow, här är någon som är mer träningsgalen än vad jag är. Jag måste få snacka med honom och se hur har hans tankar och idéer går runt träning”, sade Johansson.

Nils van der Poel uppskattade att Victor Johansson hörde av sig.

– Jag blev jätteglad när jag hörde att han ville snacka. Jag gjorde själv så mycket. Att jag hörde av mig till folk som hade gjort grejer som inspirerade mig. Så det är kul att få vara en sådan.

Den 26-årige världsrekordinnehavaren, som slutade efter den gångna säsongen, tror att samtal mellan idrottare är givande för att utveckla svensk idrott.

– Jag tror generellt att det som svensk elitidrott kan utvecklas mest av är att lära oss internt. Det finns mycket kunskap på olika håll. Jag tror det är helt rätt av honom, och inte bara att snacka med mig utan även andra idrottare i Sverige. Så det är superkul.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Johansson har pratat med Nils van der Poel om träning. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.