Foto: Bildbyrån

Världens snabbaste tror inte på EM-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Han var världens snabbaste på 10 000 meter under en period 2020.

Men när EM till helgen börjar har Nils van der Poel inga större förhoppningar om en medalj.

– Man ska inte förvänta sig att jag gör mitt livs resultat, säger han till SVT Sport.

I stället handlar det om att komma i form till nästa vecka när världscupen inleds. Skridskoåkaren från Trollhättan har på grund av sitt uppehåll halkat ner till B-gruppen och vill därför göra en bra tävling för att kunna nypa en reservplats till VM på  10 000 meter.

Därför är EM sekundärt.

– Det har gått jäkligt bra på träning senaste tiden. Vi reste hit i söndags eftermiddag och hade en lång bilresa mellan Tyskland och Nederländerna, så träningarna i veckan har inte varit dom bästa i mitt liv. Vi har inga stora förhoppningar på medaljer. Det ska bli kul att köra, men man ska inte förvänta sig att jag gör mitt livs resultat, säger van der Poel till SVT Sport.

Den 24-årige svensken slog till med tiden 12.46,91 på 10 000 meter vid en tävling i tyska Inzell på luciadagen förra året. Världsårsbästa slogs dock två veckor senare av holländaren Patrick Roest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.