Henrik Harlaut tog VM-silver

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Harlauts prissamling är gedigen, men freeskiingåkaren har saknat en VM-medalj. Fram tills nu. 27-åringen bärgade hem silvret efter två lyckade hopp.

– Det känns helt fantastiskt, säger han till SVT Sport.

Harlaut knep silvret när big air avgjordes i VM i Utah, USA. Han fick till ett riktigt fint första hopp som han följde upp med ett mindre lyckat hopp. När det gällde som mest lyckades han med sitt tredje och sista hopp.

– Min första pallplacering i VM och det var helt fantastiskt. Hoppet var perfekt, alla åkare körde bättre än jag någonsin sett på en big air-tävling, säger Harlaut.

Svensken fick 184,00 poäng i kvällstävlingen i Park City, men det räckte som sagt bara till att stå näst högst upp på prispallen. Schweizaren Fabian Bösch vann på 186,00. Trean Alex Beaulieu-Marchand från Kanada fick 183,25 poäng.

Henrik Harlaut, som i X-games i Aspen förra veckan blev sexa i big air och fyra i slopestyle, har sedan tidigare tio medaljer i X-gamessammanhang, varav sex guld.

Oliwer Magnusson imponerade i kvalet men i slutade sexa i finalen, 171,00 poäng. Jesper Tjäder, 152,75, blev sjua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.