Samtliga slopestylesvenskar utslagna i VM

Publicerad

Ingen av de tre svenskarna lyckades ta sig till final i slopestyle i VM i Utah. Både Sven Thorgren och Niklas Mattsson slogs ut i semifinalen.
– Det var länge sedan jag missade en slopestylefinal på det här sättet, säger Sven Thorgren till SVT Sport.

Sven Thorgren och Niklas Mattsson tog sig vidare till semifinal i slopestyle i VM i Utah. Men efter att ha gjort en del missar i semin klarade de båda svenskarna inte att ta sig vidare till morgondagens final.

– Jag är ganska så besviken faktiskt. Jag missade på ett trick som jag kan i sömnen. Det var länge sedan jag missade en slopestylefinal på det här sättet, säger Sven Thorgren till SVT Sport.

Niklas Mattsson som inför kvalet hade höga förhoppningar om en framskjuten placering, slutade till sist på en 14:e-plats, medan Thorgren slutade 16.

– Det har varit fantastiskt. Jag känner som åkare att jag har ett åk som jag kan ta med mig till nästa tävling. Jag har en bra känsla till kommande tävlingar, säger Mattsson till SVT Sport.

Tävlingens tredje svensk, Måns Hedberg, åkte ut redan i det första kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer