Tredje raka pallplatsen för Walter Wallberg

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallberg, 21, fortsätter att imponera inför OS i Peking. Puckelpiståkaren har nu tre raka andraplatser i världscupen då han idag blev tvåa i kanadensiska Tremblant för andra dagen i rad.

– Det börjar ta sig nu men framför allt är det hoppen som börjat sitta. Tidigare har jag fått lite dåliga landningar på tian men nu sitter de bra, säger han till Svenska skidförbundets hemsida.

Wallberg var fjärdebäst i finalen och tog sig därmed till superfinal. Väl där imponerade han stort. Den enda som var bättre var hemmaåkaren, legendaren Mikael Kingsbury.

Pallen blev identisk med gårdagens i samma backe. Kingsbury före Wallberg och japanen Ikuma Horishima.

”Där jag måste höja mig”

Den 29-årige kanadensaren fick 85,59 poäng, vilket var knappt tre bättre än svenska Wallberg.

– Kingsbury gör ju en extra snurr på övre hoppet, sedan lite renare åkning. Så det är där jag måste höja mig för nästa steg, säger han. 

Ludvig Fjällström blev 15:e i finalen, medan Albin Holmgren inte tog sig vidare från kvalet. De är bägge, precis som Wallberg, uttagna till OS i Peking.

OS närmar sig

Världscupen fortsätter nu i amerikanska Deer Valley, därefter väntar OS i Peking.

– På OS är målet självklart en pallplats. Det är det jag siktar på och det jag jobbar för, sade Wallberg i går.

I totala världscupen är Wallberg trea, bakom just Kingsbury och Horishima. Kanadensaren passerade japanen i och med dagens seger.

På damsidan vann fransyskan Perrine Laffont före Jakara Anthony och Anri Kawamura.

ARKIV: Här tränar puckelpiståkarna volter – på vatten (15 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.