Dubbel guldglädje för Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbla guld för Örebro under dagens SM-final i truppgymnastik. Både damlaget och mixlaget kan nu kalla sig svenska mästare.

– Det här känns så himla bra, säger Johanna Kluge i Örebro GF KIF.

Flera av lagen under SM-finalen i truppgymnastik bjöd på imponerande insatser, och det blev minst sagt en fin dag för föreningen Örebro GF KIF som tog dubbla guld. Både damlaget och mixlaget vann sina finaler. Det här är andra året i rad som Örebros damer vinner SM-guld

– Det har känts bra hela vägen. Vi har en sådan härlig sammanhållning. Det är därför vi lyckas vinna nu och det är därför vi har lyckats vinna tidigare, säger Johanna Kluge från Örebros damlag.

Gymnastik i världsklass

SVT:s expert Charles Fritzén var minst sagt nöjd med finalen och han var imponerad av vinnarna.

– Det har var gymnastik i världsklass, säger han.

På mixedsidan var Örebros seger något av en skräll, kanske inte för dem som hållit koll på laget de senaste månaderna, men faktum är att de knappt existerade för ett år sedan – än mindre var de i SM-final.

– Hela laget har laddat ordentligt, vi har svetsat ihop oss under ganska kort tid och vi har kämpat mot målet, säger Örebros Mikael Ström Rantala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.