Enköpingsspelarna jublar efter att den sanslösa vändningen fullbordats. Foto: SVT

Enköping rugbymästare efter mirakelvändning

Uppdaterad
Publicerad

Underläge  17-0 i paus. Då stod Enköping för en vändning rugbysverige sent kommer glömma och tog hem SM-guldet med segersiffrorna 17-19.

– Vi visste att vi hade det inom oss. Vi sa det i halvtid att vi har det här, vi löser det, säger Enköpings Jim Wetterström till SVT Sport.

Det finns vändningar en sent glömmer. SM-finalen i sjumannarugby mellan Södertälje och Enköping bjöd på just en sådan där Enköping efter stor dramatik tillslut tog hem guldet.

”Chockerande scener”

Eller som SVT:s kommentator Peter Jonsson beskriver det:

–Det är chockerande scener. Det som såg helt avgjort ut slutade i en mirakulös vändning.

För med bara sekunder kvar av matchen sparkade Enköpings Robin Fransson bollen över motståndarna och fångade den sedan själv innan han tog den över linjen. Försöket var lyckat och det var kvitterat 17-17.

Sekunddrama

Enköping som gick in i den andra halvleken med underläge 17-0 fick efter detta chansen att avgöra matchen med en målspark.

Fram klev Jim Wetterström och satte sparken som betydde att Enköping är svenska mästare 2017.

– Det finns inte ord att beskriva. Jag är överlycklig. Vi visste att vi hade det inom oss. Vi sa det i halvtid att vi har det här, vi löser det, säger Wetterström.

Exiles ladies mästare

Det bjöds på en vändning även i damernas final där Exiles ladies mycket tack vare lagets stjärna Carina Trinh lyckades vända 10-underläge till seger med 14-10 mot Vänersborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.