Sommarens SM-vecka i Halmstad ställs in. Foto: Bildbyrån

SM-veckan i Halmstad ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens SM-vecka i Halmstad ställs in. Det är andra gången som den ställs in på grund av coronapandemin.

SM-veckan skulle egentligen ha genomförts sommaren 2020 men flyttades fram ett år med förhoppningen att den skulle kunna genomföras.

– Att ställa in ytterligare en SM-vecka är ett mycket tungt beslut, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

Nu har Riksidrottsförbundet tillsammans med Halmstad kommun och SVT fattat beslutet att ställa in sommarens SM-vecka.

Anledningen är den rådande situationen med coronapandemin. Man har försökt att hitta lösningar på ett genomförande men kommit fram till att det inte finns sådana förutsättningar.

– Vi jobbade för och hoppades på ett genomförande, om än i reducerad skala, av en SM-vecka i sommar, men i rådande situation har vi inget annat val än att ställa in. Ovissheten är för stor för att på ett ansvarsfullt sätt kunna genomföra ett så stort evenemang, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

Sommarens SM-vecka skulle ha genomförts mellan den 30 juni och 6 juli med SM-tävlingar i drygt 30 olika idrotter.

ARKIV: Falun vände 1-2 till 5-3 i SM-finalen (2 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.