Med 126 kilo på raka armar satte Patricia Strenuis sitt tredje svenska rekord för dagen.

Mästaren försvarade sin titel med tre nya rekord

Publicerad

Patricia Strenius tog hem guldet i tyngdlyftning, 69-kilosklassen, under SM-veckan. Men som om inte det vore nog satte hon också tre nya svenska rekord. – Att få lyfta över 100 kilo i ryck som dam är jättestort, att vara först i Sverige med att göra det känns helt fantastiskt, säger hon till SVT Sport.

Stämningen var hög i Almåshallen i Borås inför regerande mästaren Patricia Strenius sista lyft. Då hade hon redan vunnit SM-guldet och satt svenskt rekord i både ryck och totalvikt. Nu gällde det att även slå sitt egna svenska rekord i stöt, 123 kilo.

Publiken klappade igång den nyblivne guldmedaljören, och liksom tidigare i tävlingen såg hon kontrollerad ut när hon slängde upp 126 kilo på raka armar.

Först i Sverige att ta 100 kilo

Allra högst värderar hon guldet i ryck där hon sprängde en magisk gräns.

– 101 har jag jagat så länge, att få lyfta över 100 kilo i ryck som dam är jättestort, att vara först i Sverige med att göra det känns helt fantastiskt.

Duellerande herrar

Herrrarnas 77-kilosklass avslutades med en duell i stöt mellan Victor Ahlm och Erik Jonsson. Det blev till slut Erik Jonsson som lyfte tyngst och plockade hem guldet. Liksom Patricia Strenius vann han samtliga tre guldmedaljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer