Artiom Laguta tog hem sin första VM-titel. Foto: TT

Artem Laguta fixade karriärens första VM-titel

Uppdaterad
Publicerad

Ryske Artem Laguta kan titulera sig världsmästare efter sin fjärdeplats i speedwayens sista VM-deltävling ikväll.

Närmast jagande Bartosz Zmarzlik kunde inte hämta igen poängskillnaden och Laguta får nu hänga upp karriärens första VM-guld i prisskåpet.

Laguta ledde VM-serien med nio poäng före polske Bartosz Zmarzlik, som hade chans på sin tredje raka VM-titel, inför kvällen. Och trots att 30-årige Laguta slutade sist i kvällens final räckte det till seger i totalen och karriärens första VM-titel.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag är så, så glad. Jag vill tacka min son, min fru, mamma och pappa, sade en nästan mållös Artem Laguta i Viaplays sändning efter tävlingen.

Laguta körde denna säsong för Västervik i Elitserien precis som Fredrik Lindgren, som hade en tuff avslutning på VM-serien.

Lindgren hade, trots en misslyckad insats i den näst sista deltävlingen, chans på tredjeplatsen. Men det ville sig inte i säsongsavslutningen heller och Lindgren slutade på tionde plats ikväll vilket innebar att han missade semifinal. Bronset gick istället till ryssen Emil Sajfutdinov.

Lindgren slutade femma i den totala sammanställningen. Oliver Berntzon slutade på en 15:e plats.

MER SPEEDWAY: Här kraschar Smedernas stjärna och utgår ur matchen (29 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.