Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ett Sportnytt-inslag om den senaste omgången i speedwayligan. Foto: Bildbyrån

Bartosz Zmarzlik visade vägen när Lejonen vann toppmötet

Publicerad

Lejonen drog längsta strået i toppmötet med Indianerna på tisdagskvällen.

Fyrfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik visade vägen när han vann samtliga av sina heat.

Indianerna och Lejonen hade inför kvällen inlett säsongen på bästa sätt med två segrar av två möjliga. Tidigt på Kumla Motorstadion såg det ut att bli en lång afton för hemmalaget Indianerna.

16-årige debutanten Rasmus Karlsson fick känna på det redan i det andra heatet när han tappade ledningen efter att motorcykeln plötsligt började ryka.

Maskinproblemen fortsatte för flera förare och Kumlalaget fick aldrig riktigt grepp om matchen. Som om inte det vore nog körde Patryk Dudek omkull lagkamraten Bartlomiej Kowalski i den första svängen under det sjätte heatet.

Samtidigt samlade den fyrfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik heatsegrar för Lejonen som ryckte ifrån. Totalt blev det fem av fem möjliga för den suveräna polacken.

Indianerna växlade upp mot slutet men kom aldrig ikapp. Lejonen vann med 46–43 och är i fortsatt ledning i speedwayligan efter tre omgångar.

RESULTAT SPEEDWAYLIGAN 21/5 (OMGÅNG 3)

Indianerna – Lejonen 43-46

Rospiggarna – Dackarna 51-38

Smederna – Västervik 53-37

Vargarna – Piraterna 43-47

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.