Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dackarnas Maciej Janowski. Foto: Bildbyrån

Dackarna till semifinal efter tunga starten: ”Ska sälja oss dyrt”

Uppdaterad
Publicerad

Indianerna hade en liten chans att vända kvartsfinalen mot Dackarna – men kom aldrig i närheten.

Samtidigt stod Västervik för en hedersam insats mot Rospiggarna utan att vara nära att hota.

– Nu är det bara att ladda om och vi ska sälja oss dyrt mot Lejonen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till SVT Sport.

De regerande mästarna Dackarna fick det inte alls att stämma i grundserien och tog sig vidare till slutspel med minsta möjliga marginal.

Men nu verkar det verkligen som att de har fått ordning på grejerna.

Inför tisdagskvällens returmöte i kvartsfinalen mot Indianerna hade de åtta poäng till godo efter att ha vunnit den första matchen med 49–41 och även om gänget från Kumla hade en teoretisk chans att vända på steken så var det aldrig nära.

Dackarnas förare visade upp sig från sin bästa sida och efter ett par tidiga femettor var det mer eller mindre avgjort.

Till slut vann de matchen med 51–39 och nu väntar Lejonen i semin.

– De var ju favorittippade innan säsongen men de har haft det lite tuffare på slutet. De blir inte lätta att tas med men vi ska göra allt vad vi kan, vi är inne i ett bra flyt nu, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till SVT Sport.

I den andra kvartsfinalen hade Rospiggarna ett gyllene utgångsläge mot Västervik efter uppvisningen förra tisdagen då de vann med förkrossande 59–31. Västervik visade dock prov på både kämpaglöd och skicklighet i kväll, men trots att de vann med 49-41 så blev det aldrig någon match av det hela.

I semifinalen får Rospiggarna ta sig an grundseriesuveränen Smederna – trots att de placerade sig bättre än Dackarna i grundserien. Som seriesegrare är nämligen Smederna fria att välja semifinalmotståndare först och de valde alltså Rospiggarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.