Rasmus Broberg stängs av tre år för dopning. Foto: Bildbyrån

Piratförare stängs av tre år för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Piraternas förare Rasmus Broberg stängs av för dopning i tre år. Han testade positivt i samband med en match i augusti. Detta efter självmedicinering med amfetamin som gick snett.

– Det var jäkligt klantigt att inte kolla upp det, säger han. 

Det är Antidoping Sverige som utfärdat domen. 

Piraternas lagledare Daniel Davidsson som haft Rasmus Broberg i laget i flera säsonger berättar att det också för honom var en chock att få beskedet att dopingsprovet var positivt.

– Vi har inte haft några som helst misstankar. Utan det här kom som en blixt från klar himmel, säger Davidsson till Östgöra Correspondenten.

28-årige Broberg har självmedicinerat mot adhd och hamnade fel.

– När det blir mycket får jag svårt att fokusera och så var det nu. Då fick jag tips av vänner och bekanta som har adhd att jag skulle testa att ta medicin för att bli av med besvären. Sen tog jag beslutet att ta medicinen utan att gå till läkare först, det var misstaget jag gjorde. Jag hade ingen aning om att medicinen innehöll ett förbjudet preparat, det var jäkligt klantigt att inte kolla upp det, säger han till Motala Vadstena Tidning.

Avstängningen gäller till 28 augusti 2025.

Broberg ska nu genomgå en utredning för adhd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.