Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Engelsk parkörning när Smederna krossade Masarna

Uppdaterad
Publicerad

Det var engelsk parkörning när Smederna krossade Masarna på regntunga banor i Eskilstuna. Det blev 54-36 i det ensidiga mötet där topplaget Smederna tog sin femte raka inledande seger – mot jumbon Masarna.

– Vi utgör ett bra par här i Eskilstuna, säger Daniel Bewley till SVT Sport.

Daniel Bewley och Robert Lambert satte ner foten direkt i det första heatet och tog en femetta. I lördags gick Bewley till semifinal och Lambert till final i VM-deltävlingen i tyska Teterow.

I kväll var de poängbäst i Smederna med tolv poäng för Bewley och elva för Lambert.

”Coolt att köra med honom”

– Vi utgör ett bra par här i Eskilstuna och han har en fullständig kontroll av cykeln. Jag gillar att titta på när han kör och det är även coolt att köra med honom, säger Daniel Bewley om landsmannen Lambert till SVT Sport.

– Banan är annorlunda på grund av regnet men rolig att köra på, det blir mycket lersprut från bakhjulen. Det gällde att försöka göra bra starter så att så att man kunde ligga längst fram, säger Bewley som tog tre heatsegrar.

KLIPP: Hör intervjun med Daniel Bewley

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

I Masarna var Antonio Lindbäck poängbäst med tio efter två heatsegrar.

– Det är tungt, vi gör bort oss in i första sväng. Det är där vi tappar flest poäng men jag tycker inte att siffrorna ska vara så här stora. Vi får jobba vidare och ta nya tag till nästa match, säger Lindbäck.

KLIPP: Hör Antonio Lindbäck efter förlusten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.