Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Andreas Jonsson tror på Fredrik Lindgren i år. Foto: SVT/TT.

Experten om Lindgrens start: ”Tror verkligen på Fredrik i år”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen vann Fredrik Lindgren, 37, årets andra VM-deltävling i speedway i Warszawa.

Lägg till tredjeplatsen i första deltävlingen och Lindgren leder just nu VM-tabellen och kan vara på väg mot sin första VM-titel i karriären.

– Jag skulle satsa mina pengar på Fredrik i år, säger SVT:s expert Andreas Jonsson.

SVT:s expert Andreas Jonsson är imponerad av Fredrik Lindgrens start på säsongen.

– Jag tror verkligen på Fredrik i år. Han hade en tävling i Polen där han inte fick till det alls; efter det har han gått från klarhet till klarhet och levererat bra. Han har inte varit snabbast jämt, men tagit väldigt bra beslut. Man ser att han är lugn och harmonisk på banan; det är nyckeln till att lyckas, säger Andreas Jonsson.

Varför är han så bra just nu?

– Det är en erfarenhet som han har byggt på sig under flera år. Cyklarna är tillräckligt snabba, det gäller bara att hitta rätt inställningar på dem. Det är det kluriga. Att hela tiden hitta inställningar för varje heat, det är extremt svårt och det kommer han inte alltid lyckas med. Men inställningarna på cykeln och det beslutstagandet som han har tror jag kommer att bli avgörande.

– Han har ju börjat starta bättre också. Tittar man på omstarten i finalen som var, så tog han ju starten från den sämsta startbanan. Han visar verkligen att när det väl gäller så plockar han fram det.

Är det Fredrik Lindgrens år i år?

– Ja, jag har flaggat lite för det. Nu är det ju en lång väg kvar, det har bara gått två GP-tävlingar och det är åtta kvar, men det ser ju väldigt bra ut. Med hans erfarenhet tror jag att han kommer kunna behålla lugnet och ta vara på den här chansen.

– Han har ju haft det tufft under några år med covid och postcovid och inte känt sig riktigt bra och då har man ändå sett att farten finns där. Nu säger han att han känner sig bättre. Sen för att gå hela vägen måste han ha lite vind i seglen och stolpe in, som man brukar säga. Jag skulle satsa mina pengar på Fredrik i år.

Han är 37 år, är det här sista chansen att vinna VM?

– Kanske inte sista chansen, men just uppe på den här toppen med världseliten kommer han inte kunna hålla sig så många år till. Det är inte sista chansen, men det börjar närma sig slutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.