Smedernas Fredrik Lindgren och Andzejs Lebedevs mot Indiandernas Chris Holder och Piotr Protasiewicz under matchen i Elitserien mellan Smederna och Indianerna den 7 juli 2019 i Eskilstuna. Foto: TT

Förare i svenska speedwayklubbar stoppas i Polen

Uppdaterad
Publicerad
Med anledning av det karantänskrav som råder i Polen stoppar det svenska förbundet Svemo förare från svenska klubbar att tävla i landet.
– Vi måste säkerställa att förarna kan vara tillgängliga för våra svenska klubbar, säger säger Tony Olsson, grenchef på Svemo.

Klubbarna och det polska förbundet har ställt som krav på de förare som vill delta att de måste flytta till Polen, sitta två veckor i karantän och inte tillåtas att åka hem så länge karantänskravet finns kvar.

Svemo har i samråd med berörda förare som har kontrakt med svenska klubbar därför valt att meddela det polska förbundet att dessa förare inte kommer att vara tillgängliga för de polska serierna så länge restriktionerna finns kvar.

Därför har de redan utfärdade starttillstånden ogiltigförklarats med anledning av ändrade förutsättningar.

”Såklart ett väldigt tråkigt beslut”

”Detta är såklart ett väldigt tråkigt beslut att ta och det påverkar många, men vi måste säkerställa så att förarna kan vara tillgängliga för våra svenska klubbar då vi fortfarande har förhoppningar att komma igång med våra egna serier någon gång under sommaren”, säger Tony Olsson, grenchef på Svemo Track Racing i ett pressmeddelande.

Under gårdagen meddelade den svenska stjärnan Fredrik Lindgren att han flyttar till Polen, som har världens bästa liga, för att fokusera på att köra för klubben Chestochowa.

– Just nu är allt fokus på ligapremiären 12 juni, sade han under gårdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer