Foto: TT

Förlust för Indianerna – i Woffindens debut

Uppdaterad
Publicerad

Indianerna kom till bortamötet mot Dackarna med nyförvärvet Tai Woffinden. Men Dackarna gick inte att rå på ikväll. Kvällens man, Greg Hancock, vann prestigemötet mot Woffinden.

Mötet mellan Dackarna och Indianerna väckte extra mycket uppmärksamhet eftersom det var superstjärnan Tai Woffindens debut för hans nya lag Indianerna.

Men trots motståndarnas nya megavärvning visade Dackarna upp storform direkt. I det första heatet, som både Greg Hancock och Tai Woffinden körde, fick hemmalaget en kanonstart och skrev in en femetta i protokollet.

En ny femetta

Efter sex heat hade Dackarna kopplat greppet om matchen med 22-14.  Då gjorde Hancock entré igen och tog sin andra heatseger för kvällen och med en nya femetta drog hemmalaget ifrån ännu mer.

Woffinden jagade samtidigt sin första heatseger. Efter tre andraplatser såg det ut som att det kanske inte skulle bli någon, men i det elfte heatet kom då äntligen segern för den tvåfaldigevärldsmästaren. En välbehövlig seger gav 4-2 och Indianerna tog in lite på Dackarna.

Andra segern

Tai Woffinden fortsatte att visa styrka. I heatet efter var han visserligen lite efter i starten men tog in och tog hem heatet. Därmed säkrade han sin andra seger för kvällen.

Men Dackarna gick inte att göra något åt. Ytterligare en femetta för dem i det 13:e heatet innebar en ledning med tolv poäng för hemmalaget och redan innan de sista heaten stod det klart att Dackarna skulle vinna.

Matchen slutade 49-41 och kvällens man blev Greg Hancock som var riktigt vass och tog fyra heatsegrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.