Fredrik Lindgren om sitt mående under säsongen. Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindgren avslutar säsongen – berättar om tuffa tiden: ”Undrat vad det är för liv att leva”

Uppdaterad
Publicerad

Bara dagar efter GP-finalen i Polen berättar Fredrik Lindgren att han bakom kulisserna haft en extremt tuff säsong.

Speedwaystjärnan berättar att han fortfarande lider av sviterna av sin covidsjukdom och att han haft det tufft både fysiskt och mentalt och därför väljer att avsluta säsongen.

”Jag har insett att min kropp och mitt huvud är trasigt”, skriver Lindgren i ett inlägg på Facebook.

Fredrik Lindgren har haft en säsong med både toppar och dalar. Han har både tagit SM-guld och haft flera fina placeringar i VM-serien. Men han var också med om en tuff krasch i danska Vojens.

Och nu berättar Lindgren att det varit en svårare säsong än vad många vetat om. I ett inlägg på Facebook berättar han att sviterna av hans covidsjukdom förra året har lett till både fysiska men som till exempel andningssvårigheter och också mentala problem.

”Det många inte vet är att jag kämpar med långtidscovid och problem med andningen sedan 2020. Jag har också fått tillbaka tidigare problem med min hand efter kraschen i Vojens. Jag har pushat mig själv för mycket den här säsongen bara för att kunna dyka upp på tävlingarna. Mina problem med min fysiska hälsa har också gjort jag fått problem med min mentala hälsa. Det har varit så illa att jag undrat vad det är för liv att leva när man har så stora problem med att kunna leva ett normalt liv”, skriver Lindgren.

”Kände inte igen mig själv”

Under förra veckan avslutade Lindgren både VM-säsongen och åkte ur SM-slutspelet med sitt Västervik, vilket ledde till att problemen nådde nya nivåer.

”Jag kände inte igen mig själv. Jag hade en konstig känsla inom mig, jag hade problem med att fokusera och koncentrera mig. Min kropp och min hjärna gjorde inte som jag ville. Jag har insett att min kropp och mitt huvud är trasigt. Jag har varit sjuk och inte kunnat andas ordentligt under hela säsongen”.

Lindgren kommer att avsluta säsongen och därmed inte vara med när lag-VM avgörs i Manchester nästa helg.

”Min rehabiliteringsresa startar från insidan och ut nu. Jag hoppas verkligen detta kan hjälpa andra att sätta stopp innan det är försent och något dåligt kan hända”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.