Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Lindgren kraschade under finalen i Målilla. Foto: Discovery+/TT

Fredrik Lindgren kraschade under finalen i Målilla

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren slogs om segern på Grand Prix-tävlingen i Målilla.

Då kraschade den svenska stjärnan.

– Det var hans fel, säger föraren Martin Vaculík som också var inblandad i kraschen.

Det blev en mardrömslik avslutning på lördagskvällen för svenske speedwaystjärnan Fredrik Lindgren. Han gick för segern i finalen på Grand Prix-tävlingen i Målilla, men kraschade i en kurva.

Slovakiske föraren Martin Vaculík gick också ner i samband med kraschen.

– Han körde in i mig. Jag är okej, tacka gud för det, jag hoppas Fredrik är okej också. Han kom förbi och bad om ursäkt efteråt, han är en bra kille, säger Vaculík till SVT Sport.

Förd till sjukhus

Lindgren – som uteslöts ur finalen – låg kvar på marken för ett tag, men tog sig sedan upp på benen och gick in till depån. Efter tävlingen fördes han till sjukhus för undersökning.

Under söndagen kom information om att Lindgren inte har någon fraktur på nacken men en hjärnskakning och mjukdelsskador runt nackområdet.

Britten Dan Bewley vann finalen. Lindgren kom tvåa i sammandraget och knappar därmed in i totalsammandraget som leds av på polska stjärnan Bartosz Zmarzlik (utslagen i semifinal). Polacken toppar på 102 poäng, 20 före Lindgren.

Hör Vaculíks ord om kraschen: ”Tacka gud”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.