Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT och Discovery

Kim Nilssons succé – gick till final i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Kim Nilsson imponerade stort på VM-deltävlingen i Tyskland.

Svensken gick hela vägen till final i Grand Prix-tävlingen.

Han kom slutligen på fjärde plats.

33-årige Kim Nilsson – en doldis i internationella sammanhang – gör sin första permanenta Grand Prix-säsong. I kväll gick han till sin första final.

Nilsson imponerade stort på VM-deltävlingen i Teterow och gav sig alltså en chans att ta hem segern. Han slutade dock sist i finalen (fyra), drygt en sekund efter vinnaren Bartosz Zmarzlik (ledare i totala sammandraget) från Polen.

– Jag är väldigt glad. Min första vinst i Teterow. Banan var väldigt bra och jag fick till körningen, säger vinnaren i Eurosport.

Tung dag för Lindgren

Fredrik Lindgren hade en tyngre kväll. Han missade finalen och tappar därmed mark mot Zmarzlik i sammandraget. Lindgren ligger nu på fjärde plats.

– Det är tråkigt. Det var en dålig prestation med många misstag, och det har man inte råd med på en sådan här nivå. Vi tog många felbeslut, säger Fredrik Lindgren som halkar ner till en fjärdeplats i totalen.

Nilsson fick 14 poäng för sin fjärdeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.