Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tungt både sportsligt och ekonomiskt för Rospiggarna: ”Får inte till det” Foto: Bildbyrån/SVT

Krisen i Rospiggarna växer: ”Det är tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är kris i Rospiggarna.

Såväl det ekonomiska som sportsliga går tungt för klubben just nu.

– Tyvärr så får vi inte riktigt till det, säger Kim Nilsson efter 41-49-förlusten hemma mot Västervik som var fjärde raka nederlaget.

Nej, det grinar emot Rospiggarna för tillfället i speedwayligan. Klubben kallade i går till ett medlemsmöte för att berätta om hur allvarligt det ekonomiska läget är.

– Vi har som ambition att slutföra säsongen, men det krävs publik på matcherna, berättade ordförande Per Nohr för SVT Sport.

I kväll kom dessutom fjärde raka förlusten för Rospiggarna som ligger alltjämt sist i tabellen. Serieledaren Västervik blev en för svår nöt att knäcka och Smålandslaget vann till slut med 49-41 efter att Bartosz Smektala och Mads Hansen tagit 14 respektive 13 poäng.

Det var dessutom ännu en blygsam publiksiffra i Hallstavik med 1390 åskådare.

– Det är tråkigt. Jag tycker att det var en bra och jämn match överlag där vi kämpade och slet hela tiden. Så jag hoppas att matchen i alla fall var intressant för publiken, men det är synd att vi inte lyckades vinna, säger Kim Nilsson till SVT Sport.

Nilsson, som var poängbäst i laget med 13 poäng, lovar att det kommer att bli en sportslig förbättring.

– Vi kommer igen. Jag tror inte att vi behöver göra något drastiskt. Nästa gång kommer vi igen starkare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.