Vetlanda lider ekonomiskt. Foto: Bildbyrån.

Lagledaren tvingas lämna Vetlanda speedway

Uppdaterad
Publicerad

Han har jobbat i klubben sedan 2007, men nu tvingas Vetlanda speedway gå skilda vägar med lagledaren Mikael Wirebrand.

Anledningen är det osäkra läget med corona.

– De skälen som klubben har presenterat har jag respekt för, säger Wirebrand.

Det var på måndagskvällen som beskedet kom från Vetlanda speedway. Klubben måste skära ned på kostnaderna på grund av coronapandemin och sportchefen och lagledaren Mikael Wirebrand får nu lämna klubben.

”Vi hoppas genom vårt agerande att säkerställa företagets samt föreningens ekonomi samt överlevnad, genom bl.a. minskade lönekostnader”, skriver klubben på sin hemsida.

De meddelar också att man hoppas kunna behålla all övrig personal.

”Förlitar oss på ideella krafter”

”Vi räknar med att klara personalförlusten genom att omorganisera verksamheten, och förlitar oss på ideella krafter för att genomföra detta”, skriver klubben vidare.

Wirebrand som vunnit flera SM-guld med klubben blev förvånad när beskedet kom.

– De skälen som klubben har presenterat har jag respekt för. Sedan är det naturligtvis tråkigt så vi har byggt upp något tillsammans under flera år och när det nu bli så här är det tungt, säger Mikael Wirebrand till SVT Sport.

”Önskar de bara väl”

Hade du det här på känn?

– Jag har inte haft någon aning om det här utan det här har styrelsen presenterat för mig nu. Men jag var inte alls förberedd på det här, säger han vidare. Jag har klubben i mitt hjärta och jag önskar de bara väl men jag vet att de har en tuff väg att vandra nu.

Har du hunnit fundera på vad du ska göra nu istället?

– Nej det har jag inte gjort överhuvudtaget, säger Mikael Wirebrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer