Daniel Henderson är tillbaka hemma i Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

Lämnat Karolinska efter våldsamma kraschen

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarnas förare Daniel Henderson vårdades drygt en vecka på Karolinska universitetssjukhuset.

Nu är han tillbaka i Eskilstuna efter den våldsamma krashen.

”Operationen har gått bra och allt tyder på att jag ska kunna leva ett normalt liv igen”, skriver han på Facebook.

Det var förra veckan som 30-årige Daniel Henderson krashade illa när han körde för sin allsvenska klubb Team Rapid.

Henderson flög över luftstaketet, landade hårt och blev direkt omhändertagen av sjukvårdspersonal. Därefter fördes han till sjukhuset i Eskilstuna. Kort efter det flyttades han till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Där kunde man konstatera att Daniel Henderson hade en punkterad lunga, frakturer på alla tolv revben på höger sida och en fraktur i ländryggen.

”Inte en gnutta energi”

Nu är han dock tillbaka i Eskilstuna på Mälarsjukhuset, och under gårdagen tog speedwayföraren sina första steg sedan olyckan.

”Revbenen som är av, är brutna bak vid skulderbladet. Har faktiskt varit uppe och gått första gången i dag med gåstol. Gick över förväntan, men det gör som ondast att sätta sig upp i sängen för revbensbrotten och den punkterade lungan. Den smärtan är 15! På en skala 1-10…”, skrev han på sin Facebooksida i går.

Nu väntar en flera månader lång rehab för Rospiggarnas Henderson.

”Jag ligger och halvsover hela dagarna finns inte en gnutta energi till övers! Rehab säger dom är på ungefär tre månader”, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.