Pontus Aspgren med en fin insats i dagens tävling. Foto: Bildbyrån

Smederna vann i seriefinalen – slog Lejonen

Uppdaterad
Publicerad

Det avgjordes egentligen från första svängen på första varvet.

Förstaplacerade Smederna övertygade och slog tvåan Lejonen i den tidiga seriefinalen.

Tävlingen slutade 47-43 till Eskilstunalaget.

Två poäng plus en bonuspinne inkasserat på Eskilstunakontot när Smederna tog tredje raka vinsten. Det var lagets nionde seger för säsongen och resan hem från Gislaved lär vara behaglig.

– Jag tycker vi startar matchen otroligt starkt och håller ledningen under hela. Lejonen kommer in här på slutet, men överlag gör vi en kanonmatch, säger Pontus Aspgren, som på många sätt ledde Smederna till seger med sina tio poäng, till Sportkanalen.

Kanonstart för gästerna

Smederna fick bästa möjliga start mot Lejonen när de inledde med en femetta i första heatet. Redan där satte man standarden på matchen.

Efter sex heat hade Smederna en tämligen komfortabel ledning med 22-14 och före det nionde heatet hade man en ordentlig  ledning med hela tolv poäng.

I just heat nio, före den långa pausen, tog Lejonen in med två poäng och reducerade Smedernas ledning till 32-22.

Kom tillbaka

Gislavedslaget hade då en fin trend och vann tre av fem heat mellan det nionde och trettonde, men det skulle inte räcka.

Matchen vanns av Smederna med 47-43, precis som säsongens förra möte lagen emellan.

– Banan var fin, men det var väldigt svårt att köra om, det var mest följa John, tycker jag, säger Aspgren.

Dansken imponerade – igen

Förutom Pontus Aspgren gjorde Michael Jepsen Jensen en fin insats med sina elva poäng. En annan som gjorde en bra tävling var Kacper Woryna som imponerade för tabellettan med sina sex poäng. Det var också de som tog femettan i första heatet.

– Vi gör en riktigt bra laginsats hela vägen igenom. Det är svårt att vinna i Gislaved, det visste vi redan innan att det skulle bli en av de tuffare bortamatcherna för året. Vi var tvungna att vara bra från start och det lyckades vi med så vi är nöjda, säger Aspgren enligt Eskilstuna-kuriren.

Masarna ställdes mot Dackarna under tisdagen och storsegrade med 61-29. Vetlanda tog emot Piraterna på hemmaplan och vann till stora siffror. Matchen slutade 69-21.

Smederna leder nu tabellen med fyra poäng framför Lejonen. Serieledaren har dessutom noterats för en tävling mindre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.