Arkivbild. Fredrik Lindgren i en elitseriematch 2019. Foto: TT

Lindgren utesluten i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren slutade trea i VM-serien i höstas. Först i dag inleddes årets säsong i Prag. Svensken tog sig till final men var för het i starten från sin tredjebana och körde in i tejpen och fick se finalen från sidan i mörkret på Marketabanan efter att ha blivit utesluten.

Det var ett antiklimax från en annars fin premiärkväll för Lindgren. De polska fansen firade när Maciej Janowski körde förbi Emil Sajfutdinov och vann premiären.

– Jag har haft problem med den här banan i flera år men nu fungerade allting. Jag är så tacksam, säger Janowski i Viasats sändning.

Lindgren fick välja finalspår som nummer tre och tog samma nummer. Åkarna valde konsekvent spår nummer ett, sedan två och så vidare. 

Fin körning av Lindgren när han tog sig till final

Lindgren tog sig till final efter att ha blivit tvåa i den första semifinalen efter Emil Sajfutdinov. Efter den första kurvan hade han en tät duell med dansken Leon Madsen men lyckades pressa sig före och höll placeringen in i mål. Den dubble regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik körde förbi dansken och slutade trea och tappade poäng.

Redan i morgon körs den andra GP-tävlingen för säsongen på samma bana.

MER SPEEDWAY: Lindgren inför VM-premiären: ”Viktigt att få en bra start” (15 juli 2021)

Resultat VM-premiären, Prag:

1) Maciej Janowski, Polen, 20 poäng

2) Emil Sajfutdinov, neutrala Ryssland, 18

3) Tai Woffinden, Storbritannien, 16

4) Fredrik Lindgren, Sverige, 14

15) Oliver Berntzon, Sverige, 2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.