Fredrik Lindgren slutade fyra i årets VM-serie Foto: Bildbyrån/Arkiv.

Lindgren slutade fyra i VM-serien: ”Något att bygga vidare på”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren slutade fyra i årets VM-serie i speedway.

37-åringen hade häng på bronsmedaljen men missade hårfint finalen i avslutningen i polska Torun..

– Det har varit en berg- och dalbana för mig i år, säger Lindgren i Eurosports sändning.

Efter publikfesten i Målilla för två veckor sedan hade turen kommit till VM-speedwayens sista anhalt, polska Torun. Det var inte mindre tryck där när tävlingarna avgjordes på lördagen.

Slovaken Martin Vaculik tog sin andra seger för säsongen med redan klare världsmästaren Bartosz Zmarzlik, Polen, som tvåa. Silvermedaljören Leon Madsen, Danmark var trea i finalen där Maciej Janowski kom fyra och säkrade därmed bronset.

Fredrik Lindgren åkte ur i semifinal där han slutade trea i sitt heat, men blev fyra i VM-serien totalt, vilket innebär att han är direktkvalificerad till VM-serien 2023. Han får sällskap av Kim Nilsson som vann kvaltävlingen GP Challenge i Glasgow.

– Jag önskar att jag skulle  ha gått till final och kunde slåss om bronset, men det blev inte så, säger Lindgren.

Svensken verkar ändå nöjd med en säsong som varit både upp och ner.

– Det känns jag fortfarande utvecklas och jag har något att bygga vidare på 2023, säger Lindgren i Eurosport.

Kan bli svensk mästare på tisdag

Polacken Bartosz Zmarzlik, som tävlar för Lejonen i speedwayligan, har chans på ytterligare en titel i år. På tisdag kan han nämligen bli svensk mästare med laget från Gislaved. Även VM-bronsmedaljören Maciej Janowski är en svenskbekanting, tävlande för regerande svenska mästaren Dackarna som i år slogs ut i semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.