Kim Nilsson tog maximala 15 poäng när Masarna vann över Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Masarna vann toppmötet efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna var på väg mot en seger i toppmötet mot Masarna. Men efter en dramatisk avslutning vände hemmalaget Masarna och vann med 46–44.

Det var en jämn match när seriefyran Masarna tog emot tvåan Rospiggarna. Efter en tidig ledning av hemmalaget gick Rospiggarna upp i ledning i den sjunde omgången efter en femetta från Kenneth Hansen och Rasmus Jensen.

Och det såg ut som att Rospiggarna aldrig skulle släppa greppet. Med bara två omgångar kvar ledde bortalaget med 41–37. Men efter att först Philip Hellström-Bängs och Patrick Hansen körde in 4–2 avgjorde Masarna i sista omgången. Det efter att Kim Nilsson och Antonio Lindbäck gjorde en femetta till 46–44.

Kim Nilsson var poängbäst då han körde in maximala 15 poäng. Bakom honom körde Antonio Lindbäck in 13 poäng. I Rospiggarna var Rasmus Jensen poängbäst med 13 inkörda poäng före Daniel Bewley som stod för 11 poäng.

Sista omgången

Dramatiskt blev det också efter den 14:e omgången. Då kom en hare in på ovalen, men efter en stund kunde haren hitta ut via depån och matchen kunde avslutats.

I och med segern klättrar Masarna upp till tredje plats i serien och Rospiggarna ligger kvar på andra plats bakom Lejonen. Elitserien avslutas på tisdag med sista omgången, och då möts Rospiggarna och Masarna igen.

OCKSÅ I DAG: Lejonen överlägsna i Smålandsderbyt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.