Regerande mästaren Smederna missar slutspelet – efter 2,5 timmas lång avbrott

Regerande mästaren Smederna missar slutspelet

Regerande mästaren Smederna missar slutspelet i speedway.

Chansen levde in i det sista, men när mötet mellan Piraterna och Indianerna avbröts försvann chansen – på grund av en teknikalitet.

Piraternas match fick inte fortsätta för polisen när klockan slog 23.00.

Trots att Smederna vann sin match mot Rospiggarna med 46-44 behövde de fortfarande hjälp från Indianerna för att kunna gå till slutspel.

Men oväder sköt upp matchen i Motala efter heat 13 – när hemmalaget Piraterna ledde med två poäng – och vid klockan 23.00 gick tillståndet ut. Polisen sa nej till att köra vidare och domaren tvingades avbryta matchen.

Eftersom matchen inte kunde avslutas försvann därmed den sista chansen som kunde rädda Smederna.

– Det är skrattretande. Vi hade ju en möjlighet där och man får känslan att de inte ville köra eftersom båda lagen var klara för slutspel. Tänk i hockey om de inte fått spela halva sista perioden på grund av att polistillståndet går ut eller i fotboll om någon sagt ”tyvärr ni kan inte spela sista tio minuterna eftersom strålkastarna släcks”, säger Smedernas sportchef Pierre Lund, till Eskilstuna Kuriren.

Smederna vann sin match

I ett regntungt Eskilstuna följdes Smederna och Rospiggarna åt större delen av matchen. Efter tio heat var ställningen 30-30 efter en femetta av Rospiggarna. Samtidigt tilltog regnet och matchen fick skjutas upp i 2,5 timme.

Först klockan 22.30 – 3,5 timmar efter matchstart – kunde matchen återupptas.

Smederna vann till slut med 46-44 men behövde alltså Indianernas hjälp för att avancera i tabellen. SM-vinnaren från i fjol slutar därmed sista i tabellen och är enda lag att missa slutspel.

På tisdag nästa vecka inleds slutspelet med kvartsfinaler.