Rospiggarnas Patryk Dudek vann heat 1 under första semifinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fördel Rospiggarna – slog favoriten Smederna

Uppdaterad
Publicerad

Det svängde rejält i första semifinalen.

Men det blev en repris från grundserien.

Rospiggarna slog nämligen favorittippade Smederna med 46-44.

Vinstmaskinen Smederna var favoriter inför första semifinalen i Hallstavik. Men det var Rospiggarna som inledde starkast.

Efter sex heat ledde hemmalaget med 19-17.

Det skulle dock svänga rejält i matchen.

I heat sju hade Smederna kommit ikapp till 21-21. Men Rospiggarna tog tag i taktpinnen igen. Hemmalaget hade med bara tre heat kvar en tiopoängsledning.

Även fast Smederna kom tillbaka kunde Hallstaviklaget till slut vinna med två poäng, 46-44. Poängbäst för hemmalaget blev polacken Patryk Dudek med tio poäng.

– Vi följde planen fram till heat 14, vi hade en fint tiopoängsledning men Smederna kom tillbaka. Men vi fick blommorna så vi vann och leder med två poäng, säger Rospiggarnas Timo Lahti till SVT Sport.

– Det var en av de tuffaste matcherna i år. Vi letade hela tävlingen efter att hitta inställningarna på cyklarna och jag får inte till förrän det sista heatet. Det var samma med de andra killarna. Vi letade och till slut hittade vi rätt och räddar upp det lite, säger Smedernas Pontus Aspgren.

I morgon, onsdag, väntar avgörandet i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.