Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smederna i övertag i semifinalen efter seger mot Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Smederna i övertag i semifinalen efter seger mot Rospiggarna

Uppdaterad
Publicerad

Det var ruskigt jämnt fram till det tionde heatet i den första semifinalen mellan Rospiggarna och Smederna.

Men med tre raka femettor kunde Smederna ta hem segern i det trettonde heatet och sedan till slut vinna med 55–35, vilket innebär ett stort övertag inför returen i Hallstavik imorgon.

– Att vi vinner med 20 poäng idag gör mig jättestolt, säger Smedernas Michael Jepsen Jensen till SVT Sport.  

Efter att förra veckans match regnat bort kunde Smederna i kvällens första semifinalmatch mot Rospiggarna inte bara segra utan även göra det på ett sådant sätt att man har ett 20-poängsövertag inför morgondagen.

Smedernas Jepsen Jensen var ödmjuk trots det stora poängövertaget.

– Vi vet att allt kan hända. Vi måste avsluta det här ordentligt imorgon. Vi är bara halvvägs... så vi ska åka dit med huvudet högt och ge allt, säger Jepsen Jensen.

Jämn inledning

Matchen inleddes jämnt. Bortalaget tog ledningen i andra heatet på Smedstadion i Eskilstuna, men Smederna tog över den efter tredje med en femetta. Flera jämna heat följde, utan att något av lagen lyckades ta ledningen med fler än två poäng trots varsin femetta till, bland annat.

I sjunde skulle Smederna lyckas dryga ut sitt försprång till 23–19, för att i nästa heat se siffrorna utjämnade efter en ny femetta av Rospiggarna.

Helt jämnt igen, 27–27, inför tionde – men då skulle Smederna dra ifrån. Tre raka femettor gav 42–30 och underläget blev för svårt att ta ikapp för Rospiggarna. Hemmalaget kunde i stället säkra segern redan i trettonde heatet med siffrorna 45–33.

”Kroppen svarade inte alls”

De skulle dock utöka sitt övertag ytterligare. Slutsiffrorna blev 55–35 vilket innebär en tung uppförbacke för Rospiggarna imorgon – då den andra semifinalen körs i Hallstavik.

Rospiggarnas lagkapten Kim Nilsson konstaterade att det var en tuff kväll, både för laget och för han själv:

– För egen del kände jag mig helt slut redan efter uppvärmningen och kroppen svarade inte alls, säger han.

– Förhoppningsvis kan jag ladda om och hitta krafter inför imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.