Smedernas Robert Lambert och Jaimon Lidsey vände till seger i det sista heatet mot Piraterna. Foto: Bildbyrån

Smederna vände tillbaka – tog första segern för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Smederna var på väg mot säsongens fjärde raka inledande förlust, mot Piraterna, men vände till seger 46-44 efter en femetta i det sista heatet.

Mästarlaget Smedernas Robert Lambert tog starten före lagkamraten Jaimon Lidsey och kunde hålla undan för Piraternas  Przemyslaw Pawlicki, som utmanade hårdast,  och Vaclav Milik. Det var en blandning av lättnad och glädje i Eskilstuna efter det sista heatet, det som avgjorde allt.  

– Det känns fantastiskt såklart. Vi var två bakom inför heat 14 och 15 men lyckligtvis kunde jag och Jaimon ta en femetta i sista för att säkra segern. Det var definitivt vad vi behövde och jag är glad över resultatet, säger Lambert till Ekuriren.

Uppskjutet i Gislaved

Två femettor för Piraterna i heat 12 och 13 vände sensationellt på matchen. Inför det 14:e nominteringsheatet var Piraterna i ledning med 40-38. Man höll ledningen på två poäng inför det 15:e och sista heatet efter 3-3 i 14:e och 43-41.

Med femettan för hemmalaget Smederna på Eskilstuna motorstadion blev det stort jubel och 46-44 på resultattavlan. 

Med bara sju lag i serien och tolv matcher att åka hade det varit ett prekärt läge för Smederna att åka på den fjärde raka förlusten.

Dackarna slog Västervik med 52-38 medan det blev uppskjutet i Gislaved. Matchen Lejonen-Indianerna kunde inte köras på grund av att banan bedömdes vara för farlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.