Smederna studsade tillbaka direkt – klar seger mot Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Smederna studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Dackarna.

Eskilstunalaget tog tidigt kommandot i matchen vann till slut med klara siffror.

Smederna åkte på säsongens första förlust i Elitserien i speedway tisdags när man besegrades av Dackarna på bortaplan. Ikväll väntade nytt toppmotstånd i form av tabelltrean Västervik.

Det var ett revanschsuget Smederna som ledde med åtta poäng efter sex heat (22-14). Detta efter att Smedernas Kacper Woryna tagit full pott, sex poäng, på sina två inledande heat.

Smederna hade ledningen matchen igenom och inför nomineringsheaten var man i en stabil 43-29-ledning. Vilket innebar att det bara krävdes två poäng i för seger. Men Västervik såg till att hålla liv i matchen. Pawel Przedpelski tog trean och efter en stunds granskning stod det klart att Andzejs Lebedevs tog tvåan och matchen gick vidare.

Stark avslutning av Woryna

Men Västervik kunde inte rå på Smederna och den formstarke Woryna, som tog 11+1 poäng denna kväll. Hemmalaget tog en femetta i sista heatet och vann med 52-38. Man studsar därmed direkt tillbaka efter förlusten och ligger kvar i toppen av tabellen.

Indianerna och Masarna fick ikväll dela på poängen efter att matchen slutat 45-45.

Jämnt blev det också i Hallstavik. Men det var till slut hemmalaget Rospiggarna som bröt sin förlustsvit och vann med 45-44 mot Piraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.