Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Otäck krasch i Vetlanda Foto: Skärmdump

Kraschen överskuggade Smålandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

I det elfte heatet i Smålandsderbyt inträffade en svår krasch när Vetlandas Peter Ljung flög över sargen efter att ha kolliderat med en förare i Dackarna. Ljung fördes till sjukhus och lagledaren Mikael Wirebrand kunde lämna lugnande besked.
– Gudskelov, så känner han allt och var vid medvetande. Men hade ont i stora delar av ryggen, säger han till SVT Sport.
– Han har åkt på en kraftig hjärnskakning, meddelar Vetlandas ordförande Stefan Gidius.

Det blev en riktigt tuff smäll när Peter Ljung kolliderade med Dackarnas Avon van Dyck i tisdagkvällens speedwaypremiär, och körde med full fart rakt in i luftstaketet och slungades över sargen och kolliderade med en belysningsstolpe.  

Ambulanspersonal skyndade till för att ta hand om Peter Ljung som var medvetslös en stund innan han var vid medvetande igen och kunde tas till sjukhuset i Eksjö.

Vetlandas lagledare och sportchef Mikael Wirebrand ger dock lugnande besked.

– Han var vid medvetande efter en stund och hade känsel överallt. Han var med och kunde röra hela kroppen, säger Mikael Wirebrand.

Wirebrand samlade sina förare i depån när matchen blev avbruten.

– Jag talade om hur det såg ut med Peter, och sa att han hade känsel och var okej efter omständigheterna för att ge dem lite färg i ansiktet igen, säger Mikael Wirebrand till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lagledaren: ”Gudskelov så känner han allt”

”Med blandade känslor”

Matchen återupptogs med omstart av heat elva.

Dackarna vann omstarten av det elfte efter en stark insats av elitseriedebutanten Avon van Dyck, som vann heatet. Vetlanda kom tillbaka och hade ledningen med 37-35 inför de tre nomineringsheaten.

Inför det sista heatet hade Vetlanda fortsatt en tvåpoängsledning, som de också kunde försvara efter heatseger av matchens bäste poängplockare Brady Kurtz, vilket till seger för Vetlanda med 46-44.

Dackarnas Jacob Thorssell var Dackarnas bäste poängplockare i matchen, och led med sin kompis Peter Ljung.

– Det är med lite blandade känslor, jag vet inte riktigt hur det är med Peter och är väldigt god vän med honom. Så jag hoppas verkligen att han är okej. Det är skittråkigt och det såg inte bra ut, men det är skönt att han var vid medvetande, säger Jacob Thorssell till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer