Fredrik Lindgren. Foto: TT

Lindgren tog ny pallplats i VM-serien

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren befäste sin tredjeplats i VM-serien under lördagskvällen.

Detta efter en ny pallplats som trea vid Sveriges Grand Prix i Målilla.

– Jag kom hit för att vinna, men jag gör en otroligt bra tävling, säger Lindgren.

Fredrik Lindgren tog sig till säsongens femte finalheat i VM-serien, på hemmaplan i Sveriges Grand Prix i Målilla.

I konkurrens med VM-ledaren Bartosz Zmarzlik, VM-tvåan Artem Laguta och ex-världsmästaren Jason Doyle blev Lindgren till slut trea.

Lindgren var tvåa i grundomgången på 13 pong. Tog sig till semifinal som tvåa bakom Jason Doyle – och i finalheatet hade han en andraplats på gång, men blev omkörd av Artem Laguta på tredje varvet.

Lindgren var således aldrig sämre än trea i något heat under kvällen, men det räckte ändå inte för säsongens första VM-triumf.

– Tyvärr var de (Zmarzlik och Laguta) för bra och före mig i resultatlistan. Men jag gör en bra tävling och är nöjd med min tävling, säger Lindgren.

Zmarzlik mot tredje VM-titeln

Regerade världsmästaren Bartosz Zmarzlik tog säsongens fjärde seger i VM-serien och drygade också ut sin VM-ledning totalt – och mycket talar för att den polske stjärnan stormar mot sin tredje raka VM-titel.

Fredrik Lindgren befäste sin tredjeplats i serien, och har nu 25 poäng upp till ledande Zmarzlik när fyra deltävlingar återstår.

Han drygade samtidigt ut försprånget till fyran Emil Sayfutdinov i kampen om VM-bronset.

– Jag behöver vinna deltävlingar. Det är jättebra att vara i final och på pallen, men för att knäcka Zmarzlik och Artem behövs vinster.

Tvåan i tävlingen, ryske Artem Laguta, ligger också fortsatt tvåa i VM-tabellen, 22 poäng före Lindgren och tre poäng efter Zmarzlik.

Tävlingens båda övriga svenskar, Oliver Berntzon och Pontus Aspgren tog fem respektive fyra poäng i tävlingen och gick inte vidare till semifinal.

Resultat VM-serien 7:11

Topp fem:

1. Bartosz Zmarzlik 20

2. Artem Laguta 18

3. Fredrik Lindgren 16

4. Jason Doyle 14

5. Emil Sayfutdinov 12

Totalt 7:11

1. Zmarzlik 121

2. Laguta 118

3. Lindgren 96

4. Sayfutdinov 91

5. Janowski 83

16. Oliver Berntzon 15

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.