Dackarna bröt Smedernas segersvit. Foto: C More

Dackarna bröt Smedernas segersvit i toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en rafflande avslutning.

Men till slut kunde Dackarna, i sista heatet, säkra segern mot tabellettan Smederna.

–Det var en viktig seger för laget, säger Jason Doyle i C More.

Toppmötet mellan tabellettan Smederna och tvåan Dackarna bjöd på mycket bra körning och flera tuffa heat.

Det var inledningsvis jämt men det var Dackarna, utan skadade Jacob Thorsell,  som sedan drog ifrån något. I heat åtta fixade Luke Becker och Maciej Janowski andra femettan för kvällen och Dackarna gick upp i en åttapoängsledning (28-20).

Inför nomineringsheaten var Dackarna i fortsatt ledning, 39-33. Smedernas Aleksandr Loktaev tog ledningen direkt och tog trepoängaren men Dackarnas 16-årige Sammy van Dyck blev tvåa och såg till att Dackarna hade en fyrapoängsledning.

”Väldigt nöjd”

I fjortonde heatet fick Dackarna en drömstart och gick mot en femetta med två varv kvar, men Smedernas Gleb Chugunov körde in i luftstaketet och blev sittande. Heatet startades om utan Chugunov som uteslöts. Smedernas hopp stod därmed till Pontus Aspgren. Aspgren tog snabbt ledningen, vann heatet och höll liv i matchen.

I sista heatet krävdes en femetta för att Smederna skulle fixa oavgjort men Jason Doyle tog sin femte trea för kvällen och såg till att Dackarna vann med 48-42.

– Jag är väldigt nöjd med hur det såg ut ikväll. Mina senaste två matcher hemma har varit väldigt bra. Det var en viktig seger för laget och det är det viktigaste, säger Jason Doyle i C More.

Masarna, som studsat tillbaka efter en tuff säsongsinledning, åkte ikväll på en 44-46-förlust mot Vetlanda. I Västervik tog hemmalaget en klar seger med 52-38 mot Indianerna. Lejonen vann mötet med Piraterna med 49-41, detta efter en olycka i sjunde heatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.