Fredrik Lindgren, till vänster, hade en tuff kväll i Torun. Foto: TT

Tuff kväll för Fredrik Lindgren i Polen

Uppdaterad
Publicerad

Det gick trögt för Fredrik Lindgren i säsongens näst sista GP-tävling.

Svenska stjärnan körde in endast tre poäng och ser ut att få kämpa rejält för ett brons.

Speedwayens GP-serie är nu framme vid den avgörande helgen och på fredagen avgjordes säsongens näst sista tävling där Fredrik Lindgren jagade viktiga poäng för att kunna nå en medalj.

Men Lindgren fick en tuff start på tävlingen i Torun, Polen. 36-åringen, som låg fyra i totalen inför tävlingen, blev trea i sitt första heat och fyra i sitt andra.

Det fortsatte gå trögt och Lindgren, som i veckan förlorade SM-semifinalen mot Dackarna med sitt Västervik, körde in bara en poäng i det tredje heatet. Med ynka två poäng inkörda och på 14:e plats i kvällens tävling inför det fjärde heatet var svensken tvungen att ta poäng. Men istället blev Lindgren utesluten efter att domarna bedömt att han orsakat en krasch för den polska föraren Karol Zupinski.

Därmed var chansen till en semifinal borta för Lindgren. Det blev dessutom bara en poäng för Lindgren i sista heatet efter att han blev omkörd av danske Anders Thomsen precis på slutet. Bara tre poäng och en fjortonde plats ikväll för Lindgren som ligger kvar på fjärdeplats inför avgörandet i morgon.

Berntzon tog första segern

Bättre gick det för tävlingens andra svensk Oliver Berntzon ikväll. Berntzon som låg på 15:e plats i totalen inför kvällen tävling körde in sex poäng genom bland annat en seger i sitt sista heat. Det var hanss första denna GP-säsong. Han slutade nia och missade precis semifinal.

GP-serien avgörs i morgon när säsongens sista tävling körs, även den i Torun. Det ser ut att bli en fajt om segern i totalen mellan den ryska föraren Artem Laguta och polske Bartosz Zmarzlik. Det är stor fördel för Laguta efter att han tog hem segern ikväll samtidigt som Zmarzlik missade finalen. Laguta leder totalen på 178 poäng följd av Zmarzlik på 169 poäng. Emil Sajfutdinov ligger trea på 131 poäng, nio poäng före Lindgren.

MER SPEEDWAY: Här kraschar Smedernas stjärna och utgår ur matchen (29 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.