Foto: C More

Indianerna vann efter långt avbrott

Uppdaterad
Publicerad

Regnavbrott.

I nästan två timmar.

Efter det bröt Indianerna sin förlustsvit.

Ett ihållande regnväder i Kumla orsakade en lång paus i Indianernas hemmamöte med Rospiggarna i Speedwayligan. Paraplybärande publiken tvingades vänta i en timme och 40 minuter på det åttonde heatet.

Innan dess hade hemmalaget skaffat sig en tvåpoängsledning, 22–20, och efter avbrottet övertygade Indianerna än mer. I de tre inledande heaten efter pausen tog de två femettor, och övertaget växte till tio poäng.

Gästerna kontrade sedan med ett lika vasst heat, men i det trettonde avgjorde Niels-Kristian Iversen och Max Fricke för Indianerna när de ordnade hemmalagets fjärde femetta i ovalen för kvällen.

Och efter två raka förluster vann till slut tabellfyran Indianerna med 49–41 mot tabellfemman Rospiggarna, där Fricke vann tre av fyra heat. Och australiensaren och hans klubbkamrater såg till att det nu skiljer fyra poäng i tabellen mellan lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.