Semifinalmötet Elit Vetlanda – Rospiggarna är inställt ännu en gång. Foto: Bildbyrån

Speedway-semifinal inställd – igen

Publicerad

För tredje gången ställs den andra semifinalen mellan Elit Vetlanda och Rospiggarna in. Matchen skjuts upp till i morgon, torsdag. Återigen är det regnet som förstör matchplanerna. – Det är som det är, det hjälper inte att lägga energi på och bli arg, säger Rospiggarnas sportchef Mikael Teurnberg som nyligen mottagit beskedet.

Matchen skulle ha körts förra onsdagen den 13 september. Sköts upp tills igår den 19 september – men regnade ännu en gång in. Samma visa i dag. Regnet fortsätter att ösa ned över Vetlanda och under eftermiddagen togs beslutet att även ställa in onsdagkvällens match.

– Vädret kan man aldrig segra över. Det är en utomhussport. Jag har hållit på med speedway sedan 1979 och har varit i Österrike på tävling, och det har regnat in, säger en luttrad Mikael Teuernberg som haft sina förare med mekaniker i Småland under snart hela veckan.

– Det enda positiva med det här är att man får chansen att umgås som man kanske aldrig får tidigare under säsongen, fortsätter Teurnberg.

Vetlanda tappar två förare

Den uppskjutna matchen ställer också till det för förarna, som har andra åtaganden. Det att bli ändringar i laguppställningarna inför torsdagens drabbning. Bland annat körs den andra allsvenska finalmatchen i Västervik parallellt och Vetlandaduon Jonas Davidsson och Oliver Berntzon kommer att köra i Västervik, då den finalen ligger på ordinarie datum och går före i rangordningen.

– Vi kommer att påverkas och det blir förändringar, men exakt vilka kan jag inte säga än. Vi måste reda ut det med förarna. Det är inte optimalt, men att skjuta på matchen är ändå det bästa beslutet, säger Elit Vetlandas Mikael Wirebrand.

Finns inget reservdatum

Om matchen på torsdagen i Vetlanda, ännu en gång skulle tvingas att ställas, så finns inget nytt reservdatum. Det bekräftar förbundets speedwayansvarige Tony Olsson för SVT Sport.

–  Det finns inget alternativ just nu. Jag har inget bra svar på vad vi skulle göra då. Vi har fokuserat på att lösa problemet i dag. Men prognoserna för torsdag ser bättre och vi är hoppfulla, säger Tony Olsson till SVT Sport.

Vetlanda vann det första semifinalmötet i Hallstavik med 46–44.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer