Världsettan till Indianerna: ”Sportens enda rockstjärna”

Uppdaterad
Publicerad

Tai Woffinden, 27, är klar för Indianerna. Världsettan hörde själv av sig klubben.

– Han är sportens enda rockstjärna till utseende och karisma, säger Indianernas lagledare Peter Johansson till Nerikes Allehanda.

Woffinden bryter sitt kontrakt med Masarna och är nu klar för elitserie-konkurrenten.

– När en flerfaldig världsmästare hör av sig för en inledande dialog är det tjänstefel att inte lyssna, säger Indianernas lagledare och sportchef Peter Johansson till klubbens hemsida.

Den tvåfaldige världsmästaren leder årets Grand Prix med 20 poäng, men är ”bara” åttonde bästa förare i elitserien med ett snitt på 2,136.

– Han är sportens enda rockstjärna till utseende och karisma, men han är egentligen en timid och professionell idrottsman, säger Indianernas lagledare Peter Johansson till Nerikes Allehanda.

”Han är inte bara cool på ytan”

Den 27-årige britten har kört nio av tio omgångar i årets elitserie. Stjärnan beskrivs ha en divig aura omkring sig, men den bilden är felaktig enligt hans nya lagledare.

– Jag tror att ingen värmer upp innan en match som honom, eller håller koll på alla inställningar och upplägg. Han är inte bara cool på ytan. Det finns mer där under, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.