Daniel Henderson, vårdas på Karolinska sjukhuset efter en svår krasch i en allsvensk match under onsdagskvällen. Foto: Bildbyrån

Speedwayförare vårdas på sjukhus efter våldsam krasch

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarnas förare Daniel Henderson vårdas på Karolinska sjukhuset för svåra skador på ryggen och revbenen, efter en våldsam krasch under onsdagskvällen.

Den svenske föraren kraschade svårt under onsdagskvällen, när han körde för sin allsvenska klubb Team Rapid i Eskilstuna.

Henderson, som i elitserien representerar Rospiggarna, slungades över luftstaketet när han försökte undvika en kollision mellan två andra förare i samma heat.

Han landade hårt, och blev omedelbart omhändertagen av sjukvårdspersonal på banan och senare förd till sjukhuset i Eskilstuna.

Under natten till torsdag förflyttades Daniel Henderson till Karolinska sjukhuset i Solna för vidare vård.

Kommer att opereras

Under torsdagen gav teamet, Henderson racing, ny information på sociala medier.

Där meddelades att Daniel Henderson har en punkterad lunga, frakturer på alla tolv revben på höger sida, och en fraktur i ländryggen.

Rospiggarnas lagledare Peter Jansson har varit i kontakt med teamet och Daniel Henderson själv, och ger lite lugnande besked.

– Allmäntillståndet är stabilt, och han har rörlighet i kroppen. Sedan är han naturligtvis ledsen över det som har inträffat. Det viktiga nu är att han får vila upp sig och bli frisk, säger Peter Jansson till SVT Sport.

* Under torsdagskvällen kom ny information kommit från Daniel Hendersons team. Skadorna i rygger kräver operation, i vilken omfattning är inte känt. Operationen kommer att genomföras på Karolinska sjukhuset under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.