Kim Nilsson, här tävlandes för Rospiggarna, skadade sig i kvällens tävling. Foto: Bildbyrån

Speedwaymatch avbröts efter befarad nackskada

Uppdaterad
Publicerad

Kim Nilsson kraschade i Griparnas allsvenska bortamöte med Team Rapid. Speedwayföraren blev liggande länge och lämnade banan i ambulans med en befarad nackskada, skriver Sörmlands Nyheter.

– Han åkte omkull och fick en whiplash mot huvudet. Så han hade väldigt ont i nacken. Blir så jävla tråkigt när sånt här händer, säger Griparnas lagledare Mats Boström till tidningen.

Efter olyckan ställdes dagens match in.

– Domaren kom ner efter händelsen och sade att han inte ville ta ansvar för banans skick och valde att ställa in tävlingen.

Även Boström är kritisk till banan.

– Det var för mycket fäste på banan – gick knappt att sladda. De försökte rädda den genom att dra bort material. Grabbarna måste ha bättre förutsättningar för att kunna köra en bra speedway som möjligt.

31-årige Kim Nilsson är en av Sveriges främsta förare. Han kör både för allsvenska Griparna och Rospiggarna i Elitserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.