Foto: TT

Svensk speedwayförare allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska speedwayproffset Linus Sundström skadade sig allvarligt under en tävling i Polen i söndags.
Han vårdas på intensiven i Polen med flertalet skador.
– Han börjar komma tillbaka nu, han har varit helt borta i flera dagar, säger pappan Kenneth Sundström till SVT Sport.

I söndags skadades den svenska speedwayföraren Linus Sundström allvarligt under en tävling i Polen. Svensken körde ihop med en annan förare och de båda åkarna körde av banan. Han drabbades av bland annat allvarliga skador på ben och armar.

Han fördes till sjukhus med ambulans och därifrån rapporterades det att han ådragit sig benbrott och skulle behöva rehabilitering.

Linus Sundströms pappa berättar att läget förvärrades när sonen flyttades till ett annat sjukhus.

– Det visade sig att det var för tidigt. Han slog aldrig i huvudet men han fick en hjärnskakning efteråt, det var en så allvarlig krasch, säger han till SVT Sport.

– Han har brutit lårbenet, har ett komplicerat armbrott och har problem med levern.

”Det har varit livshotande”

Läget var livshotande, men enligt Kenneth Sundström har det nu vänt.

– Det har varit livshotande, katastrof. Jag är helt slut. Han ligger på intensiven men han börjar komma tillbaka. Vi pratade med honom i dag, det är ljusår från i går. Han minns ingenting men är väldigt omskakad. Han är en tuffing och vältränad, det är därför han kommit tillbaka så snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer