Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kim Nilsson, Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Szymon Wozniak körde hem bonuspoängen till Rospiggarna

Uppdaterad
Publicerad

Drama i Hallstavik när Rospiggarnas Kim Nilsson uteslöts efter en krasch i sista nomineringsheatet.

Men det stoppade inte Szymon Wozniak. Som ensam förare för Rospiggarna i omstarten var han överlägsen – och körde hem bonuspoängen till hemmalaget.

Säsongens första möte lagen emellan slutade med seger till Piraterna 48-42.  

Men sedan dess har laget från Motala dragits med skadebekymmer i truppen och kom till Hallstavik med sex raka förluster i ryggen.  

Rospiggarna hade å sin sida Tomasz Gapinski och Szymon Wozniak tillbaka i startsjuan. Och den sistnämnde skulle bli kvällens stora matchvinnare.  

För efter att Rospiggarnas Kai Huckenbeck säkrat kvällens seger i det första nomineringsheatet (46-38) levde fortfarande kampen om bonuspoängen, som går till laget som tar flest poäng över två matcher.  

Krasch i sista heatet: ”Gjorde en kullerbytta”

Då ökade dramatiken ytterligare, när förarna kraschade in i varandra strax efter start i heat 15 – med konsekvensen att Kim Nilsson uteslöts från omstarten. 

– Surt. Det kändes bra hela kvällen egentligen. Jag ändrade cykeln lite till sista (heatet) för att få upp farten ännu mer. Men då stod en polack i vägen så jag gjorde en kullerbytta, säger Kim Nilsson till SVT Sport.

Hur mår du nu?

– Sådär. Jag landade på huvudet och ena sidan av kroppen så jag får känna lite imorrn hur det känns.

Avbräcket innebar att Szymon Wozniak stod ensam mot de två förarna från Piraterna (Oskar Fajfer och Piotr Pawlicki) i avgörandet. 

Wozniaks soloshow gav bonuspoängen till Rospiggarna

Men det var inte något som fick Rospiggarnas rutinerade stjärnförare att tappa fattningen och Wozniak körde enkelt hem trepoängaren som innebar 49-41 och bonuspoängen till Rospiggarna.  

Laget från Hallstavik är därmed uppe på 11 poäng och stärker sin femteplats i tabellen.  

Desto mörkare för Piraterna, nu på sjunde plats, som med tre matcher kvar i grundserien måste ge allt för att vända den negativa trenden om slutspelet ska säkras.

– Vi satt i en väldigt bra situation efter fyra-fem matcher (in i säsongen) men efter det har vi haft mycket skador tyvärr som ställt till det. Men vi har allt i egna händer och vi är hoppfulla, säger Daniel Davidsson, lagledare Piraterna efter den tunga förlusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.